Call for papers 1/2016

Kulutustutkimus.Nyt-lehti hakee kuluttamista ja sukupuolta käsittelevään teemanumeroonsa käsikirjoituksia.

Onko sukupuolella väliä kuluttamisessa? Näkyykö sukupuoli kulutuskulttuurissa, kulutusvalinnoissa, kuluttajaksi kasvamisessa / kasvattamisessa, mediassa, markkinoinnissa, kulutukseen liittyvissä arkisissa käytännöissä ja rahankäytössä? Teemanumero on kiinnostunut kulutusta ja sukupuolta eri tavoilla lähestyvistä artikkeliehdotuksista. Ymmärrämme kuluttamisen ja sukupuolen laajoina ilmiöinä, joita voidaan hedelmällisesti tarkastella monen eri tieteenalan näkökulmasta. Teemanumero toivottaa tervetulleiksi niin teoreettiset kuin empiirisetkin tutkimuspaperit monelta eri tieteenalalta. Julkaistavaksi voi tarjota myös teemaa käsitteleviä puheenvuoroja tai kirja-arvosteluja. Teemanumeron tarkoituksena on syventää ymmärrystä ja lisätä vuoropuhelua sukupuolen merkityksestä kuluttamisessa.

Huom! Teemanumerossa voidaan tuttuun tapaan julkaista kulutustutkimuksen artikkeleita, katsauksia ja kirja-arvioita teemaosion rinnalla.

Ohjeet
Teemanumero ilmestyy loka-marraskuussa 2016. Käsikirjoituksia pyydetään toimitettavaksi 31.3.2016 mennessä, ja lisäksi kirjoittamisesta kiinnostuneiden toivotaan olevan yhteydessä numeron päätoimittajiin jo etukäteen (ks. yhteystiedot alla). Tutkimuspaperit käyvät läpi vertaisarviointiprosessin. Puheenvuorot ja kirja-arvostelut käsitellään vain toimituksessa. Teemanumeron päätoimittajina toimivat Minna Lammi (minna.lammi@helsinki.fi, 0504690321) ja Samuel Piha (samuel.piha@utu.fi, 04058176901).

Tietoja lehdestä
Kulutustutkimus.Nyt on Kulutustutkimuksen Seura ry:n julkaisema monitieteelliseen kulutustutkimukseen keskittyvä tieteellinen lehti. Lehden tarkoituksena on edistää kulutuksen, kuluttajakäyttäytymisen ja kotitalouden monitieteistä tutkimusta ja sen käyttöä sekä siihen perustuvaa keskustelua. Lehdessä julkaistaan aikaisemmin julkaisemattomia, kulutustutkimuksen ajankohtaisia kysymyksiä ja teemoja käsitteleviä empiirisiä, teoreettisia ja metodologisia tieteellisiä artikkeleita.