Vuoden kiinnostavin kulutustutkimuksellinen paperi haastaa näkemyksiä kestävästä kuluttamisesta

Kulutustutkimuksen seuran kevätseminaarissa palkittiin ensimmäistä kertaa vuoden kiinnostavin kulutustutkimuksellinen paperi: Eric Arnouldin ”Ontology and circulation: Towards an eco-economy of persons”. Valinnan tekivät Kuluttajatutkimuskeskuksen professori Visa Heinonen ja apulaisprofessori Joel Hietanen seuraavin perustein:

”Eric Arnouldin artikkeli Journal of Marketing Management aikakausilehdessä ”Ontology and circulation: Towards an eco-economy of persons” on radikaali ehdotus ja keskustelunavaus maailmankatsomukseen, jossa huomioidaan että ainoastaan näkemällä olemassaolevan markkinakapitalistisen maailmankuvan ulkopuolelle voimme kuvitella minkäänlaista yhteiskunnallista muutosta tapahtuvan. Yhdistelemällä relationaalisuutta ja animistisen ontologian mahdollisuutta, Arnould vie näin vahvasti keskustelun ekologisen kuluttajuuden ja kestävän kehityksen tuolle puolen. Artikkelin kiinnostavuus on myös sen proaktiivisuudessa. Vaikka markkinoinnin ja kuluttajatutkimuksen kriittiset diskurssit ovat viimeaikoina havahtuneet ottamaan huomioon tiettyä vahvaa pessimismiä markkinoiden ja kuluttajuuden kyvykkyyteen korjata omia liiallisuuksiaan, Arnould siirtyy heti affirmatiivisesti kertomaan, mitä kyseisessä tilanteessa voidaan kuvitella tehtävän.”

Lämpimät onnittelut tunnustuksesta!

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]