Gradupalkinto Linda Turuselle

Kulutustutkimuksen seura on palkinnut Linda Turusen pro gradu -tutkimuksen vuoden parhaana kulutustutkimuksen graduna. Palkinnon saajan valitsi kolmesta ehdokkaasta Aalto-yliopiston akatemiatutkija, Kuluttajatutkimuskeskuksen tutkimusprofessori Mika Pantzar. Turusen työ tarkastelee luksuksen ja feikin välistä suhdetta. Pantzar kiitti työtä erityisesti rohkeasta aiheen ja metodin valinnasta.

”Turusen työssä teoreettinen kehikko auttoi löytämään empiirisestä aineistosta kiinnostavia tuloksia: työ osoittaa aidon ja feikin tuotteen akselin liukuvaksi. Työssä oli otettu tietoinen riski ja valittu vaikea aihe ja rohkea metodi. Turusen työ on taitavasti tehty ja sen tulokset ovat merkittäviä”, Pantzar sanoi.

Linda Turusen työn empiirinen osio perustui narratiiveihin, joissa tutkittavat kirjoittivat kertomuksia tulkitessaan kuvia. Näiden kertomusten pohjalta Turunen tulkitsi luksustuotteita ja feikkejä.

Mika Pantzar kehui mukana kilpailussa olleita töitä korkeatasoisiksi: ”Kaikissa töissä tutkijan rooli tuodaan hienosti esiin. Töissä näkyy myös ohjaajien hyvä osaaminen sekä suomalaisen kulutustutkimuksen hyvä kansainvälinen taso ylipäätään.”

Mukana kilpailussa olivat Linda Turunen Vaasan yliopiston Kauppatieteellisen tiedekunnan markkinoinnin laitokselta pro gradullaan Luksusta ja ranteessa killuvaa rautaa; Terhi Väistö Helsingin Kauppakorkeakoulun markkinoinnin ja johtamisen laitokselta pro gradullaan Children and brands in consumer culture, The formation of private and social identities ja Hannele Pekkonen Helsingin yliopiston Taloustieteen laitokselta pro gradullaan ”Siulle tää on vitosen ja kaks saat kympillä”: kirpputorit tavarasuhteiden ilmentäjinä ja kirpputorituristien vapaa-ajanviettopaikkoina.

PRO GRADU -TUTKIELMA
Turunen, Linda:
Luksusta ja ranteessa killuvaa rautaa – Aidon ja jäljitelmäluksuksen merkityksiä kuluttajalle (2009)
http://www.tritonia.fi/?d=244&l=1&g=abstract&abs=3611

LISÄTIETOJA
Mika Pantzar, puh. 040 353 8238
Linda Turunen, puh. 050 365 4066

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]