Kulutus- ja mediakulttuuriset kertomukset

8. Kertomuksen tutkimuksen päivät Tampereen yliopistolla, 05.02 – 07.02. 2009

Kertomuksen tutkimuksen päivät järjestetään tänä vuonna 5. – 7. helmikuuta Tampereen yliopiston Linna-rakennuksessa. Päivien otsikkona on ”Tunne, kokemus ja kertomus.” Päivien ohjelma koostuu neljästä yleisöluennosta, työryhmistä, päivän mittaisesta englanninkielisestä tutkijakurssista, Kertonet-tutkijaverkoston vuosikokouksesta sekä illanvietosta.

Mukaan toivotaan myös esityksiä, jotka koskevat kulutus- ja mediakulttuurisia kertomuksia. Abstraktien jättöpäivä on 7.1.2009.  Ohessa tietoa työryhmästä:

Kulutus- ja mediakulttuuriset kertomukset
Työryhmän tavoitteena on keskustella monitieteisesti kulutuksesta ja mediakulttuurista otsikon ”Kulutuskulttuuriset kertomukset” alla. Kulutuskulttuuriset ilmiöt ovat merkittävä osa nykyihmisen arkipäivää. Mediaesitykset, kuten mainokset, lehtijutut, pelit, televisio-ohjelmat sekä ylipäänsä koko sosiaalinen media voidaan nähdä kulttuurisina kertomuksina, jotka tarjoavat erilaisia kuluttajuuden malleja, joita ihmiset hyväksyvät ja/tai hylkäävät identiteettiä rakentaessaan. Kuluttaminen, media ja visuaalisuus voidaan nähdä myös alueena, jossa kamppaillaan eri ideologioista, yhteiskunnallisesta vallasta ja näkyvyydestä. Toivomme työryhmään esityksiä, joissa valotetaan ilmiöitä niin poliittisesti, empiirisesti, käsitteellisesti kuin teoreettisesti.

Minna Autio ja Kaisa Huttunen, Helsingin yliopisto, Taloustieteen laitos
minna.autio[at]helsinki.fi & hannakaisa.huttunen[at]helsinki.fi

Lisätietoja: http://www.uta.fi/laitokset/sosio/kertomus2009/

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]