Kulutustutkimuksen kirjo

Kirjoituskutsu Kulutustutkimus.Nyt 1/2019

toimittajat Jenniina Sihvonen, KTT, Helsingin yliopisto ja Eliisa Kylkilahti, MMT, Helsingin yliopisto

Kulutustutkimuksesta on moneksi. Esimerkiksi perinteiset arkielämään liittyvät teemat kuten asuminen, syöminen ja liikkuminen ovat jälleen kiinnostavia paitsi markkinatarjonnan kehittyessä, myös ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden näkökulmista. Ajankohtaiset ilmasto- ja tasa-arvokysymykset liittyvät läheisesti kuluttajan toimijuuteen. Kulutuksella on myös tärkeät kulttuuriset ja symboliset sekä taloudelliset ulottuvuutensa, jolloin esimerkiksi työn ja vapaa-ajan välisen suhteen uudet muodot sekä kuluttajien taloudenhallinta ja kuluttajapalvelut ovat yhtä lailla ajankohtaisia kulutustutkimuksen aiheita. Tässä vain muutamia esimerkkejä. Kulutukseen ja kuluttajan arkielämään kytkeytyvien ilmiöiden kirjo on suuri.

Kulutustutkimus.Nyt-lehti kutsuukin nyt käsikirjoituksia laajasti eri teemoista ja eri tieteenaloilta, jotka tuovat esiin kulutuksen moninaisuutta. Tervetulleita ovat niin metodologiset pohdinnat ja kokeilut, historiallista kehitystä kuvaavat kirjallisuuskatsaukset kuin tuoreet tilastolliset, liiketalous- ja yhteiskuntatieteelliset sekä kulttuuriset tutkimukset.

Ota rohkeasti yhteyttä toimittajiin ja tarjoa materiaalia lehteen, oli se sitten tutkimusartikkeli, katsaus, kirja-arvio, lektio, haastattelu tai muu puheenvuoro.

Pyydämme lähettämään käsikirjoituksesi viimeistään 23.4.2019.

Siirrymme kevään aikana journal.fi-järjestelmän käyttöön arviointiprosessissa ja opastamme kirjoittajia sen käyttöön. Sitä ennen yhteydenotot sähköpostitse jenniina.sihvonen@helsinki.fi ja eliisa.kylkilahti@helsinki.fi

Kirjoittajaohjeet

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]