Kulutustutkimuksen kirjo

Kirjoituskutsu Kulutustutkimus.Nyt 1/2019

toimittajat Jenniina Sihvonen, KTT, Helsingin yliopisto ja Eliisa Kylkilahti, MMT, Helsingin yliopisto

Kulutustutkimuksesta on moneksi. Esimerkiksi perinteiset arkielämään liittyvät teemat kuten asuminen, syöminen ja liikkuminen ovat jälleen kiinnostavia paitsi markkinatarjonnan kehittyessä, myös ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden näkökulmista. Ajankohtaiset ilmasto- ja tasa-arvokysymykset liittyvät läheisesti kuluttajan toimijuuteen. Kulutuksella on myös tärkeät kulttuuriset ja symboliset sekä taloudelliset ulottuvuutensa, jolloin esimerkiksi työn ja vapaa-ajan välisen suhteen uudet muodot sekä kuluttajien taloudenhallinta ja kuluttajapalvelut ovat yhtä lailla ajankohtaisia kulutustutkimuksen aiheita. Tässä vain muutamia esimerkkejä. Kulutukseen ja kuluttajan arkielämään kytkeytyvien ilmiöiden kirjo on suuri.

Kulutustutkimus.Nyt-lehti kutsuukin nyt käsikirjoituksia laajasti eri teemoista ja eri tieteenaloilta, jotka tuovat esiin kulutuksen moninaisuutta. Tervetulleita ovat niin metodologiset pohdinnat ja kokeilut, historiallista kehitystä kuvaavat kirjallisuuskatsaukset kuin tuoreet tilastolliset, liiketalous- ja yhteiskuntatieteelliset sekä kulttuuriset tutkimukset.

Ota rohkeasti yhteyttä toimittajiin ja tarjoa materiaalia lehteen, oli se sitten tutkimusartikkeli, katsaus, kirja-arvio, lektio, haastattelu tai muu puheenvuoro.

Pyydämme lähettämään käsikirjoituksesi viimeistään 23.4.2019.

Siirrymme kevään aikana journal.fi-järjestelmän käyttöön arviointiprosessissa ja opastamme kirjoittajia sen käyttöön. Sitä ennen yhteydenotot sähköpostitse jenniina.sihvonen@helsinki.fi ja eliisa.kylkilahti@helsinki.fi

Kirjoittajaohjeet

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]

Gradukilpailu 2018: ehdokkaita haetaan!

Kulutustutkimuksen seura palkitsee vuoden 2018 parhaan kulutusta tai kuluttajakäyttäytymistä käsittelevän pro gradu -tutkielman. 

Palkinnon suuruus on 400 €. Yliopistojen laitoksia ja/tai gradujen ohjaajia pyydetään valitsemaan kilpailuun osallistuva pro gradu. Kultakin laitokselta kilpailuun voi osallistua vain yksi tutkielma.

Kilpailuun valitut työt pyydetään lähettämään pdf-muodossa Kulutustutkimuksen seuran sihteerille Sami Koposelle 31.1.2019 mennessä, sami.koponen(a)helsinki.fi.

Palkinnon saaja julkistetaan Kulutustutkimuksen seuran perinteisessä kevätseminaarissa toukokuussa 2019.

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]

Syysseminaari 2018: Tervetuloa Jyväskylään!

Kulutustutkimuksen seuran perinteinen syysseminaari järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 29.-30.11. Kutsupuhujiksi ovat lupautuneet Ella Lillqvist (Helsingin yliopisto), Joel Hietanen (Helsingin yliopisto) sekä Henna Syrjälä (Vaasan yliopisto). Seminaarissa on myös työpajatoimintaa. Pyydämme ilmoittautumisia seminaariin ja työpajoihin 15.11. mennessä.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittaumisohjeet liitteestä. Tervetuloa seminaariin!

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]