Kirjoittajakutsu Kulutustutkimus.Nyt-teemanumeroon: ”Kulutus ekologisen kestävyyskriisin aikakautena” – käsikirjoitusten määräaikaa on pidennetty

Kulutus ekologisen kestävyyskriisin aikakautena -teemanumero keskittyy laajasti kulutukseen, joka tähtää hyvän ja merkityksellisen elämän saavuttamiseen luonnonympäristöä ja sen monimuotoisuutta kunnioittaen.

Tutustu kirjoittajakutsuun: Call for papers_Kulutus ekologisen kestävyyskriisin aikakautena ja lähetä käsikirjoituksesi viimeistään 28.2.2023 (huom. pidennetty määräaika).

Käsikirjoitukset käyvät läpi vertaisarviointiprosessin. Teemanumero ilmestyy syksyllä 2023 ja sen päätoimittajina toimivat Juulia Räikkönen, Miia Grénman ja Outi Uusitalo.

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]

Kulutustutkimus.Nyt-lehden toimituskunta 2023 alkavalle kaudelle on valittu

Kulutustutkimuksen seuran hallitus on nimittänyt Kulutustutkimus.Nyt-lehden toimituskunnan vuoden 2023 alussa alkavalle kaudelle.

Päätoimittajiksi valittiin Elina Närvänen Tampereen yliopistosta ja Hanna Leipämaa-Leskinen Vaasan yliopistosta. Päätoimittajien ensimmäinen kausi on kolme vuotta.

Toimituskunnan jäseniksi valittiin Taru Lehtokunnas Tampereen yliopistosta ja Mette Ranta Helsingin yliopistosta. Jäsenten ensimmäinen kausi on kaksi vuotta.

Onnea valituille ja menestystä tuleville vuosille lehden parissa!

Kiitos myös koko seuran puolesta nykyiselle päätoimittajalle Outi Uusitalolle pitkäjänteisestä ja ansiokkaasta työstä lehden hyväksi.

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]

Syysseminaari marraskuussa – ilmoittaudu mukaan!

Seuran syysseminaari järjestetään Tieteiden talossa Helsingissä torstaina 17.11. klo 12.30–15.45.

Tutustu seminaarin ohjelmaan: Syysseminaari 2022 ohjelma   ja ilmoittaudu 9.11. mennessä!

Nyt on myös hyvä ajankohta liittyä seuran jäseneksi, sillä seminaari on jäsenille maksuton!

Seminaarin yhteydessä järjestetään kaksi työpajaa, joihin pyydämme ilmoittautumaan mukaan suoraan työpajojen puheenjohtajille 10.11. mennessä.

Työpaja I Waste and excess in everyday consumption, lisätiedot: Työpaja_Sutinen&Lehtokunnas
Työpaja II Suomen uudenaikaistaminen, lisätiedot: Suomen uudenaikaistaminen työryhmä

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ajankohtaisesta kulutustutkimuksesta!

 

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]

Vuoden kiinnostavin kulutustutkimuksellinen paperi haastaa näkemyksiä kestävästä kuluttamisesta

Kulutustutkimuksen seuran kevätseminaarissa palkittiin ensimmäistä kertaa vuoden kiinnostavin kulutustutkimuksellinen paperi: Eric Arnouldin ”Ontology and circulation: Towards an eco-economy of persons”. Valinnan tekivät Kuluttajatutkimuskeskuksen professori Visa Heinonen ja apulaisprofessori Joel Hietanen seuraavin perustein:

”Eric Arnouldin artikkeli Journal of Marketing Management aikakausilehdessä ”Ontology and circulation: Towards an eco-economy of persons” on radikaali ehdotus ja keskustelunavaus maailmankatsomukseen, jossa huomioidaan että ainoastaan näkemällä olemassaolevan markkinakapitalistisen maailmankuvan ulkopuolelle voimme kuvitella minkäänlaista yhteiskunnallista muutosta tapahtuvan. Yhdistelemällä relationaalisuutta ja animistisen ontologian mahdollisuutta, Arnould vie näin vahvasti keskustelun ekologisen kuluttajuuden ja kestävän kehityksen tuolle puolen. Artikkelin kiinnostavuus on myös sen proaktiivisuudessa. Vaikka markkinoinnin ja kuluttajatutkimuksen kriittiset diskurssit ovat viimeaikoina havahtuneet ottamaan huomioon tiettyä vahvaa pessimismiä markkinoiden ja kuluttajuuden kyvykkyyteen korjata omia liiallisuuksiaan, Arnould siirtyy heti affirmatiivisesti kertomaan, mitä kyseisessä tilanteessa voidaan kuvitella tehtävän.”

Lämpimät onnittelut tunnustuksesta!

[del.icio.us] [Digg] [Facebook] [StumbleUpon] [Technorati] [Twitter] [Windows Live] [Yahoo!] [Email]